Til hovedinnholdet

Nyansatt Julie Bergh Andersen

I dag startet Julie som BI konsulent i Team Modern Workplace og skal jobbe med alle aspekter av BI-oppgaver for våre kunder.

Påmelding og agenda kundedag 04. nov.

Vi arrangerer vår tradisjonelle kundedag 04. november.

Arrangementet vil i år bli avholdt på Hotel Christiana Teater i Oslo. 

Velkommen Monika og Nils!

Vi opplever stor pågang om dagen og er svært glade for å ha fått to til med på laget! Monika Hegg Larsen og Nils Sonberg Wilhelmsen starter opp i Team Industri nå i august. 

Mer aktuelt fra Oseberg

Programvareimplementering er som åpen hjertekirurgi

Ville du valgt sykehuset rundt hjørnet for en åpen hjerteoperasjon? Det er praktisk og nært! Og ville du gå for leverandøren med den laveste prisen? Selvfølgelig sparer du kosten for å overnatte ved et poliklinisk inngrep! Dermed vil du sannsynligvis ikke ha noe imot om at kirurgen er assistent under opplæring, ikke sant?  

Implementering av ERP eller CRM kan godt sammenlignes med åpen hjertekirurgi. Det ny favoritt programvareløsningen blir det nye hjertet i organisasjonen din. Det vil få en sentral posisjon i organisasjonen din; som en edderkopp i nettet sitt. Og akkurat som et hjerte i en menneskekropp, vil systemet pumpe avgjørende saker gjennom organisasjonen: nøyaktige og oppdaterte data.  

Medisinsk vitenskap har allerede kommet så langt at slike komplekse operasjoner kan utføres svært vellykket. Noe som imidlertid ikke betyr at hver kirurg har de nødvendige ferdighetene. Under operasjonen må hjertet fortsette å slå og inngrepet må lykkes ved første forsøk. Tross alt får man ingen ny sjans!    

På samme måte som åpne hjerteoperasjoner, kan programvareimplementeringer også utføres på riktig måte i dag. Men det betyr ikke at hver leverandør av ERP/CRM -programvare også er i stand til dette! Under implementeringen må prosessene i bedriften din fortsette å kjøre. 

 
Så suksess eller fiasko for et ERP- eller CRM-prosjekt er nært knyttet til måten og metoden for implementering. Den hensynsløse måten bedrifter behandler denne viktige prosessen på er bemerkelsesverdig. Mange selskaper har fortsatt en tendens til å "glemme" viktigheten av kvalitet så snart rabatter kan oppnås. De ser ut til å godta enhver konsulent så lenge honoraret er lavt nok. Og de godtar implementeringspartnere som ikke stiller krav til kvaliteten og tilgjengeligheten til medarbeiderne. Om dette er smart spør du? Som britene sier, tatt på kornet: Penny wise, pound foolish. 

 
Den som stiller krav til kvaliteten på implementeringen, må forberede seg grundig. Her er noen forslag til spørsmål. Hvilken implementeringspartner har de høyeste suksessratene? Hvem kan vise til relevant erfaring? Med løsningen selvfølgelig, men også i din bransje. Hvilken partner er i stand til å klargjøre hva dine egne oppgaver og ansvar er? Som hvordan du best kan forberede organisasjonen på implementeringen. Og hvilken partner er i stand til å mestre den nødvendige organisasjonsendringsledelsen? 

Du bør alltid be om CV-ene til personene i det foreslåtte implementeringsteamet. Men også være forberedt på å få medarbeiderne dine vurdert av den foretrukne implementeringspartner for egnetheten for rollene deres. Til slutt, ikke bestem deg før du har snakket ansikt til ansikt med den potensielle prosjektlederen. 
 
Kvalitet i implementeringsprosesser krever en seriøs investering! Og du bør aldri glemme at gleden ved lav pris blekner etter som frustrasjonen over dårlig kvalitet vedvarer. 

Microsoft har kanskje hatt et rykte på seg om å være litt tungrodde, ha lange ledetider på ny funksjonalitet, vanskelig å få inn kundeønsker osv. Vi er alle opptatt av fordommer, og spesielt når vi ikke får våre egne ønsker, krav og behov oppnådd.

Det hører med til gamle dager! Om du ikke påvirker dine forretningsløsninger, Business Central eller andre av Microsoft sine Dynamics-produkter, går du glipp av mange muligheter. La oss forklare hvorfor og hvordan:

Fortid og nåtid

I gamle dager, det vil si når dine forretningsløsninger var installert «on-prem» i eget hus eller hos en driftspartner, var det lang vei fra sluttbrukernes erfaringer til nyheter og forbedringer ble lansert. Hadde du som sluttkunde ønske om forbedring, enten en enkel liten «knapp» eller andre ting, var du nødt til å diskutere dette med din partner, som igjen kanskje sendte dette videre til Microsoft. Sjansen for at dette faktisk kom frem til ett utviklingsteam hos Microsoft var svært liten.

I dag er det spesielt to  ting som gir deg mulighet for å påvirke Mircrosoft sin produktutvikling;

Det er sky

Den nyeste versjonen av Business Central kjører i Microsofts eget datasenter som ekte Software-as-a-Service (SaaS). I praksis betyr dette at når funksjonene i løsningen er litt trege og belaster serveren, kan Microsoft oppdage dette umiddelbart og deretter iverksette tiltak. Det er rett og slett av egen interesse for å slippe unødvendig belastning på egne datasentre. I «fortiden» var alle løsninger installert lokalt, eller i datasentre hos eksterne leverandører. Dette hindret Microsoft i stor grad å kunne iverksette tiltak.

Med Microsoft Business Central som cloud, driftet av og hos Microsoft, vil nettopp responstiden på ny funksjonalitet og forbedringer bli lansert raskere.

Det er idé

Microsoft har satt fokus på brukerdata og brukermønster. De har dessuten blitt raskere til å svare på forespørsler, ideer og tanker. Nå kan og har blitt rask til å svare på henvendelser om forbedringer. Nå kan du selv også være bidragsyter til ny funksjonalitet gjennom «Microsoft Idea». Her vil sluttbrukerne kunne registrere ønsker om ny eller forbedret funksjonalitet, samtidig som den enkelte bruker kan stemme frem funksjonalitet fra andre brukere.

Microsoft har i sin strategi at produktoppgraderinger skal komme løpende, dvs. gjennom 2 halvårlige hovedoppgraderinger med tillegg av månedlige oppdateringer. Eneste måten å få dette til på er å høre på sluttbrukerne, analysere drift og bruksmønster for deretter å iverksette tiltak.

Det er klart at en stor del av endringene som frigjøres, kommer fra kundeinndata. Dette er ofte forbedringer som vi kan gjenkjenne fordi vi selv har bidratt til å stemme på dem.

Microsoft Idea gjelder for alle produkter i «Dynamics-365» familien.

Så nei, i dag er Microsoft ikke tungrodd, de har ikke lange ledetider, det er enklere å få inn kundeønsker og de lytter ganske mye til sine brukere!

Så gi din mening og se forslaget ditt i neste versjon.

Microsoft vil firedobler investeringer i cybersikkerhet, og bruker over 20 millarder dollar over fem år

I dagens raskt endrende verden er IT-rollen viktigere enn den noen gang har vært.  Bedrifter jobber i disse dager for å transformere seg digitalt, for å modernisere forretningsprosessene og vokse til kundeorienterte organisasjoner. På den annen side ser vi de fremadstormende farene som kommer fra cybersikkerhet. Det er her skyløsninger kan bevise sin merverdi. Men det gjør det også klart at de store globale IT-selskapene har et viktig ansvar overfor sine nåværende og fremtidige kunder.  

USAs president Joe Biden har bedt teknologiselskaper og finansinstitusjoner om å gjøre mer med cybersikkerhet. «Det er et spørsmål om nasjonal sikkerhet,» sa en embetsmann. Biden snakket nylig med blant annet topplederne i Apple, Alphabet, Amazon og Microsoft. Biden sa i sine åpningskommentarer til gruppen: "Jeg har invitert dere alle hit i dag fordi dere har makten og kapasiteten og ansvaret, mener jeg, for å heve standarden for cybersikkerhet."

Microsoft planlegger å øke investeringene i cybersikkerheten kraftig. Selskapet publiserte planer om å bruke 20 milliarder dollar (om lag 17 milliarder euro) over en femårsperiode. Det er fire ganger så stor som investeringen selskapet tidligere hadde planlagt. "Microsoft vil investere 20 milliarder dollar for å fremme sikkerhetsløsningene våre i løpet av de neste 5 årene pluss 150 millioner dollar for å hjelpe amerikanske myndigheter med å oppgradere beskyttelse og utvide våre opplæringspartnerskap for cybersikkerhet", sa Microsofts administrerende direktør Satya Nadella.

Sikkerhetsteknologi er en voksende virksomhet for Redmond-selskapet, og genererer mer enn 10 milliarder dollar i årlige inntekter.

Hvis du er Microsoft-kunde i dag, er denne kunngjøringen gode nyheter for deg. Du kan stole på Microsoft som en ivrig og motivert organisasjon med fokus på å utforme, bygge, implementere og støtte sikre programmer. Det samme som gjelder alle løsningene som er gruppert under Dynamics 365-merket. 

Hvis du ikke er Microsoft-kunde i dag, men er bekymret for sikkerheten til det gjeldende løsningssettet og organisasjonen, bør du definitivt vurdere implementeringen av en skybasert Microsoft Dynamics 365-løsning.

Skyinntekter og Dynamics 365 veksten akselererer

Microsoft Corp. kunngjorde nylig resultatene for kvartalet som ble avsluttet 30. juni 2021 med en omsetning på 46,2 milliarder dollar (opp  21% sammenlignet med samme periode i fjor), driftsinntekter på 19,1 milliarder dollar (opp  42%) og inntjening per aksje på 2,17 dollar (opp 49%). Nettoinntektene steg 47% sammenlignet med samme kvartal i fjor og nådde 16,5 milliarder dollar.

«Da vi avsluttet regnskapsåret, leverte salgsteamene og partnerne våre et sterkt kvartal med over 20 % vekst på topp- og bunnlinje, fremhevet av en kommersiell bestillingsvekst på 30 % år fra år til år», sa Amy Hood, konserndirektør og finansdirektør i Microsoft. «Våre kommersielle skyinntekter vokste 36 % år fra år til 19,5 milliarder dollar.»

Microsoft og Dynamics 365 partnerkanalen har stor fordel av å øke IT-investeringene  – delvis også som et resultat av COVID-19. Inntekter fra de moderne og innovative Dynamics 365 løsninger og skytjenestene økte med 33% (mot 26% i siste kvartal). Det var hovedsakelig drevet av Dynamics 365 cloud omsetningsvekst på 49% (var 45%).

Bemerkelsesverdig faktum: Inntektsveksten til Dynamics 365 er mer enn tre ganger (!) raskere enn den gjennomsnittlige markedsveksten for ERP- og CRM-løsninger.

«Vi innoverer på tvers av teknologibunken for å hjelpe organisasjoner med å øke teknologiintensiteten på tvers av virksomheten», sier Satya Nadella, styreleder og administrerende direktør i Microsoft. " Resultatene våre viser at når vi utfører godt og møter kundenes behov på differensierte måter i store og voksende markeder, genererer vi vekst. Som vi har sett i vår kommersielle sky – og i nye franchiser har vi bygget, inkludert spill, sikkerhet og LinkedIn, som alle overgikk10 milliarder dollar i årlige inntekter de tre siste årene.

Microsofts oppgave er å gi hver person og hver organisasjon på jorden muligheten til å oppnå mer. De pågående sterke økonomiske resultatene gjør det mulig for Microsoft å fortsette sine investeringer innen forskning og utvikling og innovasjon. En del av denne innovasjonen er kontinuerlig anskaffelse av nye teknologiske løsninger og lovende oppstart. Et eksempel er det nylige oppkjøpet av læringsmarkedet TakeLessons. Dette selskapet hjelper folk med å melde seg på online og offline kurs. Dette er allerede Microsofts sjette oppkjøp i 2021.

Oppsummert er disse sterke økonomiske resultatene gode nyheter for alle nåværende og fremtidige Microsoft Dynamics 365-kunder.

 

Suksess med ERP fra Oseberg

ERP-/CRM-prosjekter fremkaller vanligvis mange følelser. Og det er logisk. Tross alt er det mange mennesker involvert i disse prosjektene, investeringene er betydelige, interessene er store og når valgene er tatt, kan de ikke lett endres. I tillegg må prosjektmålene dine kommunisere tydelig til alle ansatte og potensielle leverandører. Hvordan skal de ellers forstå hva du vil med prosjektet ditt? 

Dessverre klarer svært få bedrifter å definere eksakt hva de vil oppnå. Det er allment kjent at over nitti prosent av alle organisasjoner som er involvert i ERP-/CRM-prosjekter anser "holde tidsrammer og budsjett" som sitt endelige prosjektmål. Mest sannsynlig, har dere også brukt det som et prosjektmål. 

Nå la oss dykke ned i den populære definisjonen av prosjektmålet. Å bruke penger “bare for en kan”, er vel egentlig ikke et mål er det vel? Hva forteller det oss når vi på slutten av prosjektet konkluderer med at vi var i stand til å holde oss til budsjettet? Gjør det prosjektet vellykket? Betyr det at du har modernisert forretningsprosessene dine? Er dere dermed mer attraktiv for potensielle kunder? Et annet spørsmål: Hvor motiverende er det for bedriften å holde seg til budsjett, når bare noen få teammedlemmer vet hva budsjettet egentlig er?   

Tilgjengeligheten av tid og økonomiske ressurser i prosjekter bør betraktes på lik linje som forutsetninger for suksess enn som endelige mål i seg selv. 

Sannsynligvis det beste du kan gjøre for neste ERP-/CRM-prosjekter å koble prosjektet til den overordnede forretningsstrategien. Uansett om det er et helt nytt prosjekt eller en oppgradering. Forretningsstrategier snakker vanligvis om bedriftens vekst, lønnsomhet, kundesentritet og å være kompatibel. Å koble prosjektet til disse strategiske målene har en rekke fordeler. Først og fremst sikrer det at det ikke er et isolert, frittstående prosjekt. Siden hele teamet forstår den overordnede strategien, vil en mye enklere få intern støtte - inkludert den avgjørende støtten fra styret! I motsetning til disse "tid og budsjett" -prosjektene, stopper det nye prosjektet ikke på Go Live -datoen. Men det vil forbli forretningsrelevant så lenge selskapets strategi er relevant. Gjør det klart at dette ikke er et rent IT -prosjekt der det eneste ansvaret ligger hos IT -avdelingen. 

Oseberg Solutions skal være din strategiske partner på forretningssystemer. Vi kan bistå din virksomhet med å finne de gode løsningene på utfordringer. Vi setter opp felles mål og KPI’er som er viktig for ditt prosjekt.  

Ved å definere hvordan suksess i ditt neste ERP-/CRM-prosjekt ser ut, tar du et viktig første skritt for å oppnå suksess! 

Digital transformasjon er ofte bare knyttet til teknologi og har mindre fokus på teknologiens evne til å forbedre forretningsfunksjoner. Annet enn implementering av programvarer som ERP eller CRM, er digital transformasjonsprosessen med på å fullstendig digitalisere forretningsprosessene, endre måten å operere og til og med tankegangen din. Digital transformasjon gir bedriften muligheten til å omforme organisasjonen, modernisere forretningsprosessene og endre hvordan medarbeiderne jobber sammen, forbedre produktene og tjenestene og alltid sette kundene i fokus. 

I dag har kunden makten. Tilgjengelig informasjon på internett gir dem muligheten til å enkelt bytte til en annen leverandør. Dagens kunder har også store forventninger til temaer som pro-aktivitet, åpenhet, hastighet, klarhet og kvalitet. Presset for å gi god kundeopplevelse er enda høyere, da enhver feil eller dårlig opplevelse raskt kan kommuniseres til publikum via sosiale medier og gjennomgå nettsteder.  

For alle selskaper som setter sine kunder, potensielle kunder, medlemmer eller medarbeidere i hjertet av organisasjonen, er modernisering av forretningsprosesser og oppfriskning av interne tankesett intet mindre enn et avgjørende skritt for å sikre en sunn fremtid! 

Den største fallgruven for digitale transformationsprosjekter er å overføre imidlertid alle eksisterende forretningsprosesser, utdaterte rapporter, rådataene og den gamle måten å tenke på fra dagens situasjon til skyen. Å fortsette å bruke gamle prosesser og tradisjonelle tankesett etter å ha omfavnet digital transformasjon, er det samme som å ha gamle viner i nye flasker. Bedrifter som velger dette scenariet risikerer å miste tid, budsjett, energi og fremdrift. 

Suksess i digitale transformasjonsprosjekter starter i styrerommet og ikke i bedriftens IT-avdeling! 

Noen avgjørende elementene for å oppnå transformasjonssuksess er en klar visjon, ekte ledelsesengasjement, tid og budsjett for organisasjonsendring, samt god kommunikasjon.   

Hvis du er av den oppfattelsen at digital transformasjon "bare er et annet IT-prosjekt", da er det på høy tid å handle. Søk inspirasjon. Les bøker. Delta på workshops og sørg for at toppledelsen din er involvert! 

Tross alt, det er bedre å få se innsikt før prosjektet starter enn når prosjektet har sviktet. 

Med Oseberg Solutions får du en langsiktig strategisk partner som ser helheten i din virksomhet. Sammen finner vi gode løsninger på dine utfordringer. Våre løsninger blir en totalløsning, hvor du som kunde nyter godt av vår ekspertise fra mange fagområder.  

Ta en titt på våre hjemmesider for mer informasjon. 

Og du – vi er på jakt etter nye og flere dyktige kollegaer, søk gjerne på en av våre ledige stillinger. 

 

Veien til prosjektsuksess - hvordan du forhindrer budsjettoverskridelser

Mange bedrifter anser fortsatt budsjettoverskridelser som tid og penger, som de største truslene for å lykkes med forretningsprosjekter eller digitale transformasjonsinitiativer. Et interessant og verdifullt spørsmål er hvordan du kan forhindre disse overskridelsene. I denne artikkelen analyserer vi årsakene som kan føre til overskridelser av finansbudsjettet. Og selvfølgelig hva du kan gjøre for å forhindre dette. 

La oss begynne med virkeligheten. De fleste bedrifter er uerfarne når det gjelder budsjettering for prosjektsuksess. Og det er selvfølgelig fornuftig, ganske enkelt fordi de bare moderniserer eller erstatter løsninger hvert 8 til 10 år. Denne observasjonen gjør det enda viktigere å forberede budsjettplanleggingen optimalt. 

Her er 5 viktige årsaker til budsjettoverskridelser. 

 1. Ufullstendige budsjetter 

Dette er sannsynligvis den enkleste årsaken du kan kontrollere. Sørg for at at budsjettet er komplett og med en dybde nok til å oppnå suksess. Kategorier som ofte undervurderes i disse dager, er opplæring av sluttbruker og administrasjonsendringer. Det er veldig vanskelig å overforbruke på endringsledelse!   

2. Dårlig forberedelsesfase 

Den viktigste delen av forberedelsene må finne sted før konsulentene til implementeringspartner kommer inn i bygningen. For effektiv budsjettstyring er det avgjørende at du vet hva du vil oppnå, og hvordan du vil gjøre det før tiden begynner å løpe. Å starte i tide med riktig intern forberedelse er avgjørende for å kontrollere dine økonomiske budsjetter. 

 1. Undervurdere kompleksiteten   

Mange bedrifter undervurderer kompleksiteten ved å implementere nytt forretningssystem. De mener fortsatt  at det er et teknisk prosjekt, samtidig som de ignorerer det faktum at en ny løsning tvinger teamet til å jobbe, tenke og handle på en helt annen måte.   

 1. Underestimere mengden arbeid

Det samme gjelde for mengden arbeid. På forhandlingstidspunktet er alt fokus på det nye prosjektet. Alle er svært involverte og superentusiastiske. Dessverre, så snart prosjektet starter - vises andre prioriteringer på radaren. Å vinne den ene store nye kunden. En ikke-planlagt omorganisering. Nøkkelpersonale blir syke eller forlater selskapet. Uten riktig fokus vil du til slutt bli tvunget til å outsource en større del av arbeidet til implementeringspartneren din. Å overskride finansbudsjettet  er da en logisk konsekvens. 

 1. Slutt å legge til kompleksitet!

En siste viktig årsak til budsjettoverskridelse er å legge til kompleksitet under implementeringsprosessen. Mange bedrifter mangler disiplin til å holde seg til den avtalte funksjonaliteten og mengden endring som definert fra starten. Selvfølgelig er det fristende å gi etter for de ekstra ønskene fra bedriften. Men det vil ødelegge de økonomiske budsjetter, tidsbudsjetter  og motivasjonen til medarbeiderne dine! Så det er alltid bedre å unngå (ekstra) kompleksitet. Legg til  alle gode ideer i den såkalte 'optimization list' og bruk dette dokumentet til å definere trinn 2 i implementeringsprosessen, når trinn 1 er fullført. Dette er en fin måte å administrere og kontrollere kompleksitet og holde seg til det økonomiske budsjettet. 

vellykket transformasjon

IT-bransjen er for tiden inne i stor endring. Transformasjonen fra de tradisjonelle programvareløsningene lokalt til skyen, er en stor utfordring for ERP/CRM-leverandørene og alle implementeringspartnere. En vellykket transformasjon krever en klar visjon, utviklingskraft, store R&D-budsjetter, effektiv markedsføring og salg for å overbevise den eksisterende kundemassen om å migrere. Ofte glemt, men avgjørende for langsiktig leveransesuksess er en aktiv versjons- og utgivelsespolicy. Med andre ord: Hvor lenge vil leverandøren støtte og aktivt vedlikeholde (ofte  eldre) versjoner av løsningene du bruker i dag? Og hvordan påvirkes dine investerings- og implementeringsplaner?   

I dag spiller ERP/CRM-løsninger en avgjørende rolle i suksessen til mange organisasjoner. Tenk på behovet for å være velorganisert, proaktiv og transparent, levere raskt basert på moderne forretningsprosesser og behovet for å alltid sette kunden i sentrum. Dette er elementer som kan utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko for din virksomhet. Så derfor er det veldig viktig at du bruker en løsning som garanterer full støtte fra leverandøren når det gjelder bug fiksing og overholdelse av lover og regler. Men som også følger forretningstrender og kontinuerlig legge til ny funksjonalitet. 

Et velkjent eksempel på opphør av aktiv støtte på et populært IT-produkt er Windows 95. For flere år siden signaliserte Microsoft tidlig at dette produktet var ved slutten av sin levetiden. Og at støtten var ikke garantert etter en viss dato. Microsoft brukte en liten formue i markedsføring for å sikre at hele verden ble informert i tide.  

Til tross for all denne innsatsen, er det fortsatt enkelte organisasjoner som bruker Windows 95. Dette er hva vi kaller en 'burning platform’.  

Lignende valg må gjøres av oss som leverandør av forretningsløsninger innenfor ERP/CRM. Spesielt når det gjelder deres lokalt installerte løsninger. Og det inkluderer den underliggende infrastrukturen, som (versjoner av) operativsystemet, databasen, rapporteringsverktøyene og maskinvare/serveren. 

Hvis du allerede er en lokal Microsoft Dynamics-bruker i dag, er dette koblingen til en Microsoft-landingsside som viser deg den formelle støtten du kan forvente på den gjeldende versjonen:  Microsofts policy for livssyklus | Microsoft Dokumenter. Området oppdateres kontinuerlig, og dette viser at Microsoft tar kundenes behov på alvor. 

Hvis du ikke er Microsoft Dynamics-bruker i dag, bør du ta diskusjonen med gjeldende leverandør. La dem bekrefte skriftlig hvor lenge din nåværende løsning støttes aktivt, hvilket støttenivå du kan forvente og hva som potensielt vil skje etter den fristen. 

Forretningsløsninger som ERP/CRM, er bedriftens livsåre. Det er opp til deg å sørge for at den fortsetter å bestå. Du må gjøre alt for å unngå å havne på en 'brennende plattform'. 

Oseberg Solutions hjelper deg med reisen til cloud. Med oss har du en langsiktig og strategisk partner med ekspertise på mange ulike bransjer. Våre løsninger bygges rundt Microsoft Dynamics 365 Business Central, som oppfyller alle dine krav til effektiv, intuitiv, kostnadseffektiv samhandling på tvers av organisasjonen.  

Opplæring forretningsløsning Microsoft

Kjørte du noen gang før du hadde førerkort? Ganske risikabelt, ikke sant? En liten bulk var din minste bekymringer. Å kjøre bil uten nok trening er en stor risiko. Det kan forårsake store skader, som kan få katastrofale innvirkning på ditt liv og hjemsøke deg i årevis. Men hva med bruken av forretningsløsningen i bedriften? Hva er virkningen når brukerne av forretningsløsningen ikke har fått nok opplæring til å få "ERP/CRM-førerkortet"? En analyse.... 

Trafikksikkerhet er viktig og trafikkreglene er der for å gjøre oss trygge. Det er det som sørger for at en sjåfør er dyktig nok. Førerkortet utstedes først etter en overbevisende demonstrasjon av disse ferdighetene. Alle forstår at det koster (mye) tid og penger for å få denne lisensen. 

Hva er annerledes med forretningsløsningen? Selv om du kan forårsake mye skade med feil bruk av ERP/CRM-systemet, er det fortsatt intet tilsyn. Ikke fra regjeringen eller faktisk fra egen ledelse! Dessuten er det vanligvis selskapets ledelse som anser opplæring og instruksjon som for kostbart. Det er ofte et av de første kostnadselementene som utelukkes i kjøpsprosessen. 

La oss være ærlige. Leverandøren som tilbyr flest opplæringsdager, er vanligvis den som først krysset bort av mulige tilbydere. For dyrt selvfølgelig! Men innser du at dette øker sjansene for et mislykket prosjekt? Nyansatte ender opp med å bli opplært av kollegene. Det er den blinde som leder den blinde. 

De potensielle konsekvensene av denne tilnærmingen er katastrofale! Brukerne av systemet lager rot fordi de ikke er kvalifiserte. Enda mer sannsynlig er det at de fortsetter sin bekymringsløse bruk av de ulike hjelpesystemene. På slutten av dagen har dere ikke kommet lenger: en annen dag eldre og dypere i gjeld. 

Så hvis du virkelig streber etter prosjektsuksess, må du alltid sørge for tilstrekkelig opplæring! Under implementeringsprosessen, selvfølgelig. Men også når du oppgraderer til nye versjoner. Og når du ansetter nye medarbeidere. Tross alt er det den eneste måten å forhindre fornøyelsestur med forretningsløsningen. 

Bytte ERP Microsoft

Jada, situasjonen er fristende! Du arbeider med en eldre, utdatert ERP/CRM-løsning som skulle vært byttes ut i går. Eller du bruker en eldre versjon av en moderne løsning, og det er press for å oppgradere til den nyeste versjonen. Selvfølgelig er dette også et perfekt øyeblikk for å modernisere den eldre forretningsprosesser og unødvendig å si at det må ryddes opp i dataene.  Sluttbrukerne må være opplært og inspirert til å få mer ut av den tilgjengelige funksjonaliteten enn i det gjeldende systemet. Og ja – med dette blir endelig et vell av nyskapende ny teknologi som kunstig intelligens og AI innen rekkevidde. Tross alt vil du ikke gå glipp av muligheten, ikke sant?    

I disse dager er det mange grunner til å lage store implementeringsprosjekter. Og for å være ærlig, kan hvert eneste element som ønskes til prosjektet være fornuftig. Ingen tvil om det! Spørsmålet er imidlertid hva du har lært av ERP/CRM-implementeringene de siste si 40 til 50 år.

For å friske opp minnet ditt:

 • Kunder er ofte optimistiske når det gjelder å estimere tilgjengelig tid, ferdigheter, fokus og motivasjon
 • Under implementeringen er det ikke lett å holde seg til den opprinnelige planen
 • Prosjekter har en tendens til å ta lengre tid enn forventet
 • De såkalte 'big-bang' implementeringene har forårsaket forstyrrelser og noen ganger til og med midlertidig lammede komplette organisasjoner
 • I dagens rask endrende verden kan innledende prosjektprinsipper raskt bli utdaterte

Konklusjonen er at store og langvarige implementeringer med et bredt og fleksibelt prosjektomfang daglige driften kan føre til en reduksjon av kundelojalitet. Eller enda verre.

Implementering av ny programvare, tilpassing og modernisering av forretningsprosessene og oppretting av ny bedriftskultur krever en enorm innsats fra organisasjonen. Og det krever mye av ledelsen. Spesielt fordi de også har en virksomhet å drive. Så alternativet for en big-bang tilnærming er å dele prosjektet inn flere delprosjekt, samt evne å ha disiplinen til å holde seg til planen.

En rekke mindre prosjekttrinn gir mange fordeler. En kortere "tid til verdi" og muligheten til å tilpasse seg raskere til endrede omstendigheter er absolutt to av dem. 

I dagens raskt endrende verden må vi alle bli vant til konstant forandring. Endring som den eneste konstanten. Så du trenger ikke lenger å  implementere en perfekt  ERP/CRM-løsning som du deretter bruker i 5 eller 10  år. Det er mer effektivt å vurdere din digitale transformasjonsreise som en  prosess i stedet for et prosjekt. Og mest sannsynlig som en prosess som aldri blir helt ferdig.

Å nærme seg ditt neste  ERP/CRM-prosjekt på denne måten er et flott skritt mot en nye måten å tenke og jobbe på.

Kim Roar Bromark CRM-konsulent

Ny uke og ny ansatt hos oss på kontoret i Tønsberg! Kim Roar starter som ny CRM-konsulent i Team Modern Workplace.
Kim Roar kommer fra forvaltningsavdelingen i Skill hvor han har arbeidet siden mai 2018. Han har erfaring fra store deler av Microsoft-porteføljen og spesielt fra Dynamics365 Sales.
Han har en Bachelor i Informasjonsteknologi fra Westerdals (NITH).
Med Kim Roar på laget styrker Oseberg sin satsing på CRM. Vi skal bli en ledende leverandør som kan levere forretningsløsninger i alle ledd. Han skal være med å bygge opp avdelingen på Dynamics CRM.
Vi ønsker Kim Roar hjertelig velkommen til Oseberg og gleder oss til å ha han med på laget.

Suksess med ERP

Bedrifter føler seg i disse dager tvunget til å forbedre bruken av informasjonsteknologi for å dra nytte av den nye kjøpsatferden og de globale markedsmulighetene. Dessverre er fortsatt forberedelsene til disse prosjektene for ofte fokusert kun på teknologi. Dermed ignoreres viktige suksessfaktorer. Forbereder du deg ordentlig på prosjektsuksess? 

Det er en felles forståelse av at bidrag fra det valgte programvareløsningen er mindre enn 50 prosent av den definerte suksessen i CRM/ERP-prosjekter eller digitale transformasjonsinitiativer. Likevel er fokuset i markedet fortsatt hovedsakelig på teknologi. Ikke sjelden er over nitti prosent av alle spørsmålene i RFI/ RFP-dokumenter produktrelaterte. Med implisitt risiko for å undervurdere andre viktige suksessfaktorer, som til slutt fører til ytterligere prosjektrisikoer. 

Hvis du ønsker prosjektsuksess, er dette en rekke viktige suksesselementer som må være tilstede: 

 • Klare forretningsmål. Hva er det du vil oppnå med den nye implementeringen? Hvordan forholder disse målene seg til bedriftens overordnede forretningsstrategi? Ideelt sett er disse målene definert på en SMART måte. 
 • Good kommunikasjon. På "hvorfor" bak initiativet selvfølgelig. På selve forretningsmålene. Ideelt sett er målene definert på en måte som gjør hver enkelt ansatt ikke bare er i stand til å forstå, men også å forklare målene for andre. 
 • Moderniserte forretningsprosesser. Dagens kunder ønsker å være i sentrum. Hvis du ikke er villig til å opprette en kundeorientert organisasjon, vil de ganske enkelt  bruke budsjettene sine andre steder. Modernisering av bedriftens forretningsprosesser er et avgjørende element for å oppnå fremtidig suksess. 
 • Aktiv involvering av ledelse. Du kan ikke forvente at IT-avdelingen din skal endre bedriftsprosesser og organisasjonens tankegang, ikke sant? Det er og vil alltid være en lederjobb. Aktivt engasjement fra ledelsen er et uunnværlig element i prosjektsuksess. 
 • Godt opplærte brukere. Å sette kundene i sentrum krever godt trente og motiverte sluttbrukere. Tradisjonelt ble sluttbrukere kun opplært i ett program. I virkeligheten er det obligatorisk at de forstår og fører tilsyn med hele IT-plattformen.   
 • Til slutt, en stor del organisatorisk endringsledelse. La oss innse det – mennesket er av natur skeptisk til forandring. Så nå som prosjektene bare er avhengige av teknologi, må du legge til rette for endringselementene mer enn du noen gang har gjort før.   

Hvis RFI-ene fortsatt i stor grad består av spørsmål om funksjoner og funksjoner, er det på tide å endre forberedelsene. Fokus på disse ikke-tekniske elementene vil hjelpe deg å øke sjansene for suksess. 

Oseberg med App hos Microsoft

Å bruke en generisk ERP/CRM-løsning som grunnlag for forretningssystemet ditt, med spesifikk funksjonalitet for din bransje og bedrift, har vist seg å være en sann suksessformel. I dag blir imidlertid disse tilpasningene i økende grad erstattet av tilleggsprogrammer eller apper. For å  støtte dette opprettet Microsoft AppSource – en portal der Dynamics 365-partnere kan vise frem  Apper. AppSource gir både kunder og partnere et godt innblikk i tilgjengeligheten av relevante  standardløsninger, og da kunne dra nytte av 'IKEA-lignende' implementeringer. 

Når man tidligere implementerer en tradisjonell forretningsløsning, var standarden å lage unike tilpasninger til hvert prosjekt. For kunder er det flott å ha funksjonalitet utviklet kun for deres unike arbeidsform. Men i det lange løp opplevde de også ulempene. Det tar lang tid å utvikle, kostnader og risiko er høye, brukerstøtten kan oppleves som redusert og løsningene er ofte dårlig testet og dokumentert. Problemene oppstår når kunden ønsker å oppgradere til nyere versjoner: det er ofte bare mulig med en kostbar re-implementering. Kundetilpasninger er en av hovedårsakene til at så mange bedrifter fortsatt bruker gamle(er) versjoner. 

Konseptet med kundetilpasset løsninger ser ut til å ha mistet status. I dag hvor teknologien raskt endres har bedrifter rett og slett ikke råd til å implementere en ny løsning. Det handler om tid versus verdi. Dessuten gir det ikke mening å oppgradere utdaterte forretningsprosesser. 

Derfor opprettet Microsoft for noen år siden AppSource (Business Apps – MicrosoftAppSource)  –  en butikk for tillegg eller apper for Dynamics 365. Uavhengige løsningsleverandører (ISV-er) fra hele verden bruker AppSource til å vise frem løsningene sine. Microsoft resellers (VAR)-er og deres kunder bruker innsikten i det globale tilleggstilbudet til å skape vellykkede prosjekter. 

I dag tilbyr AppSource mer enn 10.000 løsninger for de forskjellige Microsoft patnerne. Microsoft setter høye krav til både kvalitet og tilgjengelighet. Tross alt, de brukes som en del av Microsofts sky tilbud. Så det er en garanti for deg! AppSource er også gode nyheter for tusenvis av Dynamics 365-partnere, da de ikke lenger trenger å utvikle alle løsningene selv! 

Bruk av disse standardløsningene krever selvfølgelig bedriftens aksept og evne til å endre forretningsprosessene mot standardløsningen. Det vil dessuten påvirke partnerens virksomhet. De må endres fra å utvikle alle løsninger selv til å bli en slags megler som syr tilbud og etterspørsel  sammen med de ulike løsningene til et suksessfull løsning.  

Avkastningen din er enorm! AppSource støtter deg til å bevege deg mot 'IKEA-lignende' implementeringer: raskt, godt og billig. Så implementeringene blir raskere. Kvaliteten på løsningene og støtten vil bli bedre. Alt dette til et  rimeligere prisnivå. 

Oseberg har allerde sin første App tilgjengelig på Appsource; E-invoice PEPPOL Bi, lansert i Microsoft sin appsource for Business Central. Ta en titt her 

 

Microsoft Dynamics 365

Microsoft er utnevnt til lederen av av årets verdimatrise for ERP teknologi laget av Nucleus Research. Analytikeren undersøker nye og eksiterende leverandører av ERP-løsninger på markedet. Alle leverandører måles og vurderes grundig på verdiene; funksjonalitet og brukervennlighet. De deles så i 4 ulike kategorier. Med sin komplette ERP løsning Dynamics 365 skåret Microsoft beste av alle leverandørene og kan dermed betraktes som årets 'leder blant lederne'. 

I dagens marked er det en rekke valgmuligheter når du er på jakt etter ny ERP-løsning. Så hvor skal du begynne? Når alt kommer til alt, vil det skape en håpløs situasjon å se på alle alternativene. Her kommer rapporten fra Nucleus Research til sin rett.  

Dette er resultatet fra årets undersøkelse: 

– Til tross for endringer forårsaket av fjorårets pandemi, har etterspørsel etter ERP-løsninger økt på tvers av alle bransjer, spesielt blant mellomstore bedrifter. Når arbeidstakerne jobber mere på hjemmekontor, opphører ulempene med lokale installasjoner, usammenkoblede systemer eller manuelle prosesser kostnadene ved å migrere ERP i skyen for mange bedrifter. ERP-leverandører går over til en plattform, en tjeneste leveringsmodell, der kunder kan bygge sine egne applikasjoner på løsningens kjernefunksjoner, inkludert analyse, chatbots, databehandling og API-systemer. AI- og IoT-funksjoner er nøkkelordene her. Leverandører konkurrerer om utvidelse av plattformene sine uten tilpasning av kode og applikasjonsutvikling. 

Nucleus Research fremhever Microsofts to unike tilbud Dynamics 365 Business Central og Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management.   
 
Dette sier rapporten om Microsoft Dynamics 365: 
"Microsoft bruker en tilbakemeldingsmodell for kunder som gjør det mulig for leverandøren å fortsette sitt fokus på kundetilpassende systemer gjennom en rekke brukergrupper og brukerstudier. Oppdateringer gjennom året har dreid seg om forbedringer av kjernefunksjoner og IT-kompatibilitet. Forenkling av dimensjonsredigering for oppgaver som finansposter ble startet som svar på tidligere vanskeligheter med å rette opp feil som er lagt inn av brukere. For ansatte på hjemmekontor var det mest fordelaktige ettersom oppdateringen tillot rask utbedring uten behov for IT-personell. Leverandøren fortsatte arbeidet med en brukervennlig tilnærming ved å aktivere personifiserte apper gjennom forbedret VS-kode og utvidelseslivssyklustelemetri for ISVer som en del av prosessen for sending av apper til AppSource-plattformen." 

Microsofts enestående forsknings- og utviklingsinvesteringer, kontinuerligeoppdateringene for å forbedre funksjonaliteten, den fleksible utvidelsesmuligheten ved hjelp av apper, den raske og effektive muligheten i skyenog den enkle tilpasningsevnen basert på NoCode-tilnærmingen, chatbots og innovative funksjoner som kunstig intelligens og IoT, gjør Dynamics 365 Business Central til den perfekte løsningen for mellomstore fremtidsrettede selskaper.  

I tillegg har du som Dynamics365 kunde tilgang til et unikt tilbud på tvers av hele forretnings- og teknologistakken med Microsoft-partneren ecosystemog AppSource.  

Oseberg anbefaler derfor at dere ser på Microsoft Dynamics 365 som en aktuell løsning. 

Dynamics 365 Business Central er den raskest voksende ERP-løsningen i skyen!

Dynamics 365 Business Central fortsetter å vokse i et rasende tempo! Microsofts skybaserte ERP-løsning for små og mellomstore bedrifter (SMB) passerte nylig 15.000 kunder på løsningen. Det er en formidabel vekst på 1.000 nye kunder per måned, og det er doblingen fra forrige tidsperiode. I tillegg  er det 200 prosent vekst av antall brukere per implementering. Disse tallene gjør sannsynligvis Dynamics 365 Business Central til den raskest voksende ERP-løsningen i skyen i hele verden.

Dynamics 365 Business Central har nå over 15. 000 kunder på SaaS-plattformen og en årlig vekst i antall brukerne på 200 prosent. Disse oppdaterte tallene kom fra Microsofts daglige leder Mike Morton, som talte på North-America-arrangementet DIRECTIONS for Dynamics NAV- og Business Central-partnere. I november 2020 rapporterte Morton at BC oversteg milepælen på 10.000 kunder.

Dette innebærer en vekst på 5.000 kundeorganisasjoner på kun 5 måneder. Det er så mye som 1.000 nye kunder per måned! Vekstraten akselererer spektakulært siden den månedlige økningen mellom oktober 2019 og november 2020 var 500 nye kunder på månedlig basis.

Veksten i brukere overgår til og med veksten i nye kunder. Det er det flere grunner til, forklarte Morton. En av grunnene er at eksisterende kunder over tid legger til brukere. Men Microsoft ser nå også større Business Central SaaS-avtaler, sa han, hvor gjennomsnittlig antall brukere per implementering "går betydelig opp". Mens noen nye kunder fortsatt betjener fem til ti brukere, som de fleste gjorde i de startfasen av produktet, betjener Microsoft nå også kunder med opp til fem hundre brukere eller mer.

Alle disse organisasjonene stoler på at Business Central SaaS daglig gjør de i stand til å ta alt fra små driftsbeslutninger til alle deres viktige strategiske beslutninger. Mange av dem bruker også løsningen som nøkkelen i sine digitale transformasjonsprosesser.

Microsoft har et klart mål for fremtiden. Selskapet er forpliktet til å gjøre Business Central til "verdens beste ERP-løsning for små og mellomstore bedrifter". Et av satsingsområdene for utviklingsavdelingen er å effektivisere implementeringen – innføringsprosessen i Microsoft. Målet er å gjøre onboardingprosessen både enklere, raskere og billigere.

Forbedret onboarding-prosess kombinert med det raskt antallet voksende partnere, og det økende antallet tilgjengelige apper, gir oss store forventninger til ytterligere vekst i fremtid.

Morton forsikret partnerne sine om at selv om de store nyhetene og oppdateringene fokusert på Business Central i skyen, vil fortsatt Business Central on prem og Dynamics  NAV støttes. «Vi er veldig opptatt av disse produktene», sier han. "Enten du er på on prem eller i skyen, er Microsoft der for deg."

Samarbeid Oseberg og Microsoft

Nivået og kvaliteten på IT-avdelingen i bedriften har stor innvirkning på motstandskraften, robustheten i prosessene og til og med på deres evnen til å overleve. Spørsmålet er om dere samarbeider med de rette leverandørene i dag. Er de selv i stand til å overleve? Og om så, har de økonomien til å fortsette investeringene og innovasjonen av sine produkter og tjenester? Relevante spørsmål, ikke sant? Så la oss se hvordan ståa er hos Microsoft.

Rundt 2013 ble Microsoft regnet som en gammeldags IT-leverandør. En anerkjent leverandør med en sterk posisjon og en stor kundebase, det er klart! Men også en ganske treg organisasjon, som ofte responderte seint på endringer i markedet. En organisasjon som som er lite effektiv i å skape innovative produkter og tjenester, til tross for de enorme årlige R&D investeringene.

Utnevnelsen av Satya Nadella som ny administrerende direktør i 2014 viste seg å være starten på en radikal endring. På produktsiden introduserte han 'skyen først, mobil først' -strategien som var ganske progressiv den gangen. Men Nadellas viktigste bidrag var innen bedriftskulturen. Han  utfordret hele organisasjonen til å gå fra en «know-it-all»-kultur til en «learn-it-all»-kultur. Hans lederskap var effektivt i nedbrytingen av interne siloer, og han var en sterk promotør for bedre samarbeid mellom avdelingene. Nadella innførte 'growth mindset' skalaen.

De første resultatene av denne innsatsen og nye strategier ble raskt synlige. Først i skyen strategien  skapte en enorm vekst i skyinntektene. Gunstige samarbeidsavtaler ble signert med tidligere konkurrenter som SAP,  Salesforce  og Apple. Dermed ble mange av de sterke 'enkeltkategoriproduktene' gradvis en del av skyplattformen.    

Inntekter og fortjeneste vokste raskt og forvandlet aksjonærene til glade investorer. I løpet av de 7 årene etter at Nadella overtok som administrerende direktør, økte Microsofts markedsverdi fra 300 milliarder dollar til 1,9 billioner dollar. Det er 6 ganger så mye på bare 7 år – en enestående prestasjon!

I dag oppfattes Microsoft som en markeds leder innen digital transformasjon. Selskapets misjon er å styrke hver person og enhver organisasjon til å oppnå mer. Det er akkurat hva Microsoft gjør. Selskapet er fortsatt den ubestridte bransjelederen når det gjelder investeringer i forskning og utvikling, men de har også mot til å handle raskt når det gjelder å skaffe seg verdifulle elementer av teknologien. Sterke innovasjoner bringes til markedet i et raskt tempo, som alle styrker Microsoft-skyplattformen. Et eksempel på produktutvikling er lanseringen av Microsoft Viva, en integrert opplevelsesløsning for ansatte. Et annet  eksempel er det  nylige oppkjøpet av kunstig taleteknologivirksomhet Nuance Healthcare for nesten 20 milliarder dollar - det nest største oppkjøpet i selskapets historie.  

Som Microsoft-partner er vi i Oseberg klar til å hjelpe bedriften din med å bli eneren innen digital transformasjon i årene som kommer. Hva venter du på? Ta kontakt med oss!

Vi er i sterk vekst og har behov for flere medarbeidere! Stadig flere har fått øynene opp for Business Central og Microsofts flotte produkter - vi trenger derfor mange flinke folk etter ferien og utover høsten! Har DU interesse for økonomi- og forretningsløsninger, vi trenger flinke:

 • Fagkonsulenter
 • BI konsulent
 • CRM konsulent
 • Utvikler

Se mer informasjon om våre ledige stillinger her

Slik legger du grunnlaget for suksess i prosjektets forberedelsesfase

I dagens markeder er det ikke mange organisasjoner som kan tillate at deres neste  ERP/CRM- implementering eller digitale transformasjon mislykkes. Dessverre er det en gjennomgående misforståelse at forberedelsene til suksessen starter når systemet presenteres og du er i kontakt med leverandør. Men er du klar over at den viktigste grunnen som avgjør om det blir suksess eller fiasko tas begynnelsen av forberedelsesfasen? 
Hvor legger du grunnlaget for din neste prosjektsuksess? 

De siste 5 til 10 årene har det skjedd store endringer innen suksess- og feilfaktorer for implementeringsprosjekter. Over tid har disse faktorene endret seg fra rent tekniske aspekter (som systemfeil og ytelse) til organisatoriske aspekter som villighet og evne til å endre  forretningsprosesser, tankesett og bedriftskultur. Med denne endringen er det fornuftig å ha en helt annen tilnærming til forberedelsesfasen.     

En solid forberedelse til et organisasjonsprosjekt starter mye tidligere sammenlignet med de  tradisjonelle, mer teknologidrevne prosjektene. På grunn av arten av dagens prosjekt, er det behov for å inkludere ulike roller i prosjektet ditt når suksess er det eneste realistiske mål. Ideelt sett er hovedprinsippene og forutsetningene for prosjektet allerede bestemt før leverandør kontaktes. 

Her er noen viktige spørsmål som ideelt er besvart i forberedelsesfasen: 

 • Hva er de strategiske målene som vi ønsker å oppnå med dette initiativet? 
 • Hvordan kan vi definere disse målene på en lettfattelig måte slik at hver enkelt ansatt kan forstå dem? 
 • Hvordan kan vi sikre engasjement fra hele ledergruppen?   
 • Hvem er den engasjerte og dyktige styremedlemmet som vil ta ansvaret for både suksess og uforutsette fiasko? 
 • Vil dette prosjektet være det eneste prosjektet med 100 % fokus, eller vil det være flere prosjekter som kjøres samtidig? 
 • Tilpasser vi den nye programvaren til måten vi jobber på, eller er vi åpne for å endre forretningsprosessene våre til «best practices» av programvaren? 
 • Velger vi en "big-bang" tilnærming eller er en ting av gangen en bedre tilnærming?  
 • Hvor er de største risikoene for fiasko, og hvordan kan vi begrense eller til og med eliminere dem? 
 • Hvordan kan vi motivere de ansatte til å dele sine beste ideer med prosjektteamet?  
 • Hvordan kan vi gjennom kommunikasjon involverer hele selskapet på et tidlig stadium? 

Det er selvfølgelig avgjørende å dele tilbakemeldingene på disse spørsmålene med hele organisasjonen. Fordelen med denne fremgangsmåten er at du kan informere potensielle leverandører og implementeringspartnere om hva du vil oppnå på en mye bedre måte. 

Forberedelse er alltid nitti prosent av sluttresultatet. Så det er en god sjanse for at den nye tilnærmingen vil bidra til bedre prosjekt resultat. 

Velg Oseberg Solutions som din samarbeidspartner når du skal skifte din forretningsløsning. Sammen skaper vi effektive virksomheter!  

Kjøpere av forretningsløsninger over hele verden har en ting til felles. De vil at forretningsløsningene skal leveres, implementeres og supporteres både bra, raskt og billig. I prakis vises det dessverre at maksimalt to av tre mål kan realiseres samtidig og i samme prosjekt. Dette blir ofte referert til som djevelens trekant. Hvis du er en kunde som vil ha alt på en gang, bør du forberede deg på å ta noen vanskelige valg. Gjør deg klar til å forstå hvilke konsekvenser valgene har for implementeringsprosessen, organisasjonen og budsjettene dine!    

Det kan være nyttig å se litt nøyere på hvert av de tre elemtene før du gjør valget ditt. Tross alt må du kunne forstå virkningen hver av disse vil ha for din til fremtidige suksess. 

Raskt. Du kan distribuere en moderne, skybasert ERP/CRM-løsning i løpet av få minutter. Dagens løsninger kan konfigurere seg selv, de kan til og med være i stand til å konvertere dataene. Men det er bare teknologien! Den menneskelige siden er en annen historie, med en helt annen tidslinje. Implementering av nye prosesser, innføring og opplæring (eller noen ganger overbevisning) av ansatte tar mye lenger tid. For ikke å nevne virkningen av endring av forretningsmodellen, der du kanskje vil være nødt til å revurdere mange av dine nåværende prosesser. Det tar ikke lang tid å implementere selve ERP/CRM. Men å implementere en vellykket løsning tar ganske enkelt tid. 

Ønsket om å implementere raskt er ofte et resultat av å forskyve vanskelige beslutninger. Du kan forhindre dette ved å ta konsekvensen av viktige beslutninger i tide. 

Billig. Det er åpenbart at ingen ønsker å betale mer enn strengt tatt nødvendig for et vellykket prosjekt. Men rettferdiggjør dette av å konstant være på søk etter den billigste løsningen? Noen av de mest utprøvde forsøkene er å velge en løsning med begrensede utsikter for kontinuitet, utilstrekkelig tid til forprosjekt, gjøre besparelser på kostandene på organisasjonsendring, velge feil nøkkelbrukere og dårlig kommunikasjon. Men som med alt her i livet, kvalitet har sin pris! 

Bra. Det selvfølgelige grunnlaget for et hvert vellykket prosjekt. Så dette bør virkelig  være nøkkelelementet i alle diskusjoner og beslutninger du skal ta. Det er til stor hjelp når du kan gjøre dette prosjektet til det viktigste i organisasjonen. Samt være enig i at ingen andre prosjekter vil bli startet under gjennomføringen. 

Sannsynligvis er det beste rådet vi kan gi deg å fokusere på kun ett av disse tre elementene; elementet bra! Tross alt danner implementeringen av den nye løsningen grunnlaget for din fremtidige forretningssuksess. Til syvende og sist er det avgjørende for å tiltrekke og beholde både kunder og ansatte. Så ikke bli fristet til å forhaste deg eller gjøre det billig bare for tids- eller pengebudsjettenes skyld. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central er løsningen for deg som vil komme i gang med ny forretningsløsning. ‘Dynamics-365’ porteføljen leverer ett sett av forretningsapplikasjoner som vil kunne støtte deg og din virksomhet for å kunne ta riktige og viktige beslutninger!  
 
Velg Oseberg Solutions som din samarbeidspartner når du skal skifte din forretningsløsning. Sammen skaper vi effektive virksomheter!  
 

I april lanserte Microsoft nye versjon av den suksessfulle ERP-skyløsningen Dynamics 365 Business Central. Microsoft lanserer nye versjoner av Business Central hver sjette måned, med en mengde forbedringer ved hver nye utgivelse. Det er ikke bare forbedringer i selve ERP-plattformen, men også i integrasjonen og samhandling med omkringliggende løsninger som forbedres jevnlig. Dette gjelder blant annet Microsoft Outlook og Microsoft Teams. For å kontinuerlig forbedre løsningene, bruker Microsoft aktivt implementeringspartnerne og sluttbrukerne over hele verden. 

Dynamics 365 Business Central er en omfattende forretningsløsning som er utformet og optimalisert for små og mellomsto re bedrifter. I april 2021 oversteg Business Central 15.000 kunder over hele verden, og løsningen vokser med mer enn 1.000 nye kunder per måned. 

Siden Microsofts start med ERP  i skyen, har selskapet endret versjon- og utgivelsespolicyer. Tradisjonelt har Microsoft lansere nye hovedrealeser på lokale ERP- og CRM-løsninger annethvert år. I løpet av de siste årene har selskapet endret syklusen til årlige og til slutt til halvårlige tidsplaner som stort sett er standarden i skyverdenen. Det som på ingen måte er standard er omfanget av innovasjon som Microsoft publiserer i nye versjoner. 

Microsofts enorme forsknings- og utviklingsbudsjetter bidrar til at selskapet har råd til å få dyktige utviklere til å jobbe med ytterligere forbedring av forretningsløsningene. Dette resulterer i en kontinuerlig strøm av innovasjoner - ofte med et større volum og mer forretningsmessig innvirkning enn konkurrentene. Disse innovasjonene er ikke begrenset til bare ERP-løsningene, de kan i økende grad bidra i integrasjonen med 'omkringliggende produkter' som Outlook og Teams. 

Samhandling med Teams 

Spesielt den forbedrede integrasjonen med Teams er viktig i disse dager nå som mange av bedriftenes ansatte jobber hjemmefra. Det er en stor fordel at Microsoft ikke bare er en leverandør av forretningsapplikasjoner, men også har en ledende aktør innen automatiseringsverktøy som Outlook og samarbeidsverktøy som Teams. Selvfølgelig vil andre ERP-leverandører også kunne koble løsningene sine til Teams. Den dype integrasjonen mellom Business Central og Teams bygges imidlertid opp fra bunnen av. Det gir mye mer verdi for Microsoft Dynamics 365-kundene.  

For å kontinuerlig forbedre Dynamics 365-løsningene implementerte Microsoft en såkalt feedback-loop. Den nye måten å jobbe på ble fremmet i markedet. Denne strukturen gjør det mulig for tusenvis av implementeringspartnere, så vel som titusenvis av sluttbrukere over hele verden, til å foreslå produktforbedringer. Tidligere var utviklingsavdelingen mer skjult i organisasjonen som medførte at det var vanskelig å få nye ideer akseptert. I dag sjekker Microsofts produktledere daglig tilbakemeldingene. For hver nye produktutgivelse rapporterer de et raskt økende antall ideer fra partnere og kunder som blir inkludert som en del av løsningen. Dette er en flott ny måte å videreutvikle Business Central til det beste ERP-systemet for SMB-selskaper i verden! 

Les den komplette oversikten av april versjon her; Oversikt over plan for lanseringsbølge 1 for 2021 for Microsoft Dynamics 365 - Dynamics 365 Release Plan | Microsoft Docs 

Oseberg Solutions AS – Norges ledende Dynamics 365 Business Central partner 

Oseberg Solutions har siden år 2000 levert, implementert og utviklet Dynamics 365 Business Central. Vi er en av Norges ledende aktører innen Dynamics 365 Business Central, og er en foretrukken Microsoft Gold Certified ERP Partner. 

Oseberg leverer komplette forretningsløsninger og tjenester relatert til implementering og support av Microsoft Business Central hos nye og eksisterende kunder. Vi er en komplett leverandør av Microsoft teknologi med Microsoft Dynamics 365 Business Central, CRM og BI, Microsoft 365 og Power Platform. Våre ekspertområder er grafisk industri, prosjekt-/produksjonsrettet industri, økonomi/regnskap og handel. Felles for alle ekspertområder er kravene til funksjonalitet og fleksibilitet i løsningene.  

Oseberg Solutions er lokalisert i Tønsberg og Oslo. Vi har over 50 dedikerte ansatte fordelt på ulike team med spisset kompetanse innenfor våre ekspertområder. De ansatte har høy faglig kompetanse, og hjelper til daglig over 200 kunder med å skape effektive virksomheter. 

Vi skaper effektive virksomheter 

Våre verdier er viktige for en sterk selskapskultur, og forteller hva du som kunde kan forvente av oss og hva vi kan forvente av deg. Vi er innovative, pålitelige, har gjennomføringskraft og et sterkt engasjement. 

Ønsker du å vite mer om våre løsninger, ta kontakt med oss!

 

Frøystad velger Oseberg Solutions som ERP leverandør
Gjennom prosjektet «Fra Frøystad Fiskevegn til Frøystad Amazon» har
Frøystad As valgt Oseberg Solutions AS som samarbeidspartner for implementering av nytt forretningssystem. Frøystad AS har valgt å erstatte Visma Business (dagens løsning) med Microsoft Dynamics 365 Business Central. For å nå Frøystad AS sine målsettinger, ble det gjennom prosjektet avdekket flere utfordringer i dagens systemportefølje som ikke støttet ny forretningsmodell.
Den nye forretningsmodellen skal bl.a. sørge for at minimum 50% av salget gjennomføres i digitale flater innen utgangen av 2024. Dette setter krav til økt samhandling på tvers av ulike systemer og deling av sanntidsinformasjon. Valget falt på Microsoft Dynamics 365 Business Central for å oppnå mer effektiv prosessflyt, automatisering av arbeidsoppgaver, økt samhandling internt og bedre integrasjon(-er) med støttesystem og e-handelsløsning.
Frøystad AS har lang tradisjon for levering av fiskeredskaper til den norske kystflåten. Siden 1972 (Frøystad Fiskevegn AS) har det blitt produsert og levert garn, teiner, ruser og tauverk nasjonalt og internasjonalt og er nå representert flere steder langs kysten. Hovedkontoret har sine lokaler i Fosnavåg, på Søre Sunnmøre, og er representert i Rørvik, på Finnsnes, i Honningsvåg og i Saldus, Latvia.

Når du vurderer å implementere et nytt ERP- eller CRM-system, kan du velge mellom to typer partnere. På den ene siden er det de tradisjonelle leverandørene som aktiverer systemet akkurat slik du jobber i dag, lærer opp sluttbrukerne og overlater resten til deg. På den andre siden er det de partnerne som ser den nye løsningen som en katalysator for å initiere og støtte organisatoriske endringer, som setter kundene i sentrum av alt du gjør. Hovedsakelig søker de etter å forbedre og modernisere dine nåværende prosesser og for å lette dagens flaskehalser.

Det er selvfølgelig interessant å vurdere hvilken type partner organisasjonen din behøver og å kategorisere potensielle implementeringspartnere på denne måten. Klart, den siste typen av partnere må ha andre kvaliteter og kunnskaper enn den første. Tørre å diskutere vanskelige  problemstillinger er en av disse kvalitetene. Det er viktig å ta med i beregningen at disse partnerne ofte har mer erfaring og tar seg bedre betalt.

Til tross for COVID-19, den nye kjøpsatferden og suksessen til nye og endrede forretningsmodeller, har de fleste programvarekjøpere i dag fortsatt en tendens til å reautomatisere sine eksisterende prosesser og ideer. Noen ganger som et bevisst valg, men ofte ubevisst. Som et resultat, veileder de ikke sjelden organisasjonene basert på utdaterte prinsipper.

For virkelig å dra nytte av de mulighetene ny teknologi gir, må du være forberedt på endring. Selv når det er smertefullt. I dette tilfellet er det å ha en kompetent partner som sparringspartner helt uunnværlig!

Så hvis du vil få mest mulig ut av ditt neste ERP- eller CRM-system eller et initiativ til digital transformasjon, må du ikke velge partner kun basert på pris. Du vil tjene på å velg den beste sparringpartneren. Grunnlaget for et vellykket prosjekt som gir positiv avkastning på investeringen er lagt.

Denne uken har vi fått en ny ansatt til vårt kontor i Tønsberg. Fride Hattestad skal jobbe som utvikler i Team Industri. Her vil hun bidra til å videreutvikle og optimalisere våre kunders løsninger ved hjelp av analyse, design og utvikling av Microsoft Business Central med tilhørende løsninger/integrasjoner.

Fride har Bachelor i IT og informasjonssystemer fra Universitetet i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Det siste året har hun jobbet i Aventia.

Vi ønsker henne herlig velkommen til Oseberg og gleder til å ha henne med på laget!

Ved valg av nytt ERP/CRM system, analyseres de ulike kostnadene og mulige oppsider i detalj og vurderes deretter for hver leverandør. Merkelig nok er en viktig faktor ofte helt fraværende i denne prosessen. Hvilken? Jo, kostnaden for neste system!

Valget av en ny applikasjon er sjeldent gjort ene og alene som en ‘back-of-an-envelope’ øvelse. Tross alt ønsker de fleste organisasjoner å dra nytte av den nye løsningen i mange år. Mange potensielle kjøpere forteller oss ofte:

"Fra et bokføringssynspunkt, er investeringens 
avskrivningsperiode 5 år. Men, ideelt sett ønsker vi 
å jobbe med den nye løsningen i 10 år eller mer"

Alle som ønsker å jobbe med et system så lenge må ha god innsikt i hva fremtiden bringer. Nettopp fordi at om 10 år kan mye ha forandret seg! Hvordan vil verden se ut i år 2031? Hvilke enheter vil vi jobbe med da? Hvor langt vil teknologien ha blitt utviklet? Og hva har ennå ikke blitt oppfunnet, utviklet og markedsført? Det er mange spørsmål, og fra dagens perspektiv kan vi bare gjette på svarene.

For å få et grep på denne utfordringen, kan det være nyttig å skru klokken tilbake 15 år. Kan du huske hva som var på topp av teknologi i 2006? ‘Tablets’ / PAD var ikke særlig utbredt som verktøy, ennå færre kunne bruke verbet ‘å sveipe’! WhatsApp eksisterte ikke på det tidspunktet. Bruken av ‘å google’ startet for alvor på den tiden, og skyteknologi var i sin barndom. Kanskje denne sammenligningen gir deg litt perspektiv på hva vi kan forvente når det gjelder ny utvikling i de kommende 10 årene.

Men, langt viktigere - kan du se for deg hva dette betyr for dine potensielle leverandører? Tenk på kompetanse, FoU-budsjetter, tilgjengeligheten av internasjonale salgskanaler, entreprenørskap og besluttsomhet. Mange viktige valg skal gjøres for å utfordre dagens systemer, for å kunne finne det ultimate verktøyet….

Som leverandør skal og må vi agere raskere og raskere, vi skal være mer oppdatert for å tilfredsstille deg som kunde. Om vi ikke gjør det, havner vi bak i køen og blir kanskje ikke lenger relevant eller vurdert. For deg som kunde, er kanskje det største problemet at du mister kunder om vi som leverandør ikke følger med.

Vurderer ditt selskap ett bytte av forretningsløsninger, så vil dere gjøre deres beste for å teste ut leverandørenes potensiale og forutsigbarhet, samtidig som leverandørens tilstedeværelse i fremtiden også blir vurdert. Har leverandørene på din «short-list» noen sjanse i det hele tatt å overleve frem mot år 2030-2035? Spørsmålene er mange….. Er de (tilstrekkelig) lønnsomme i disse dager? Nasjonal eller internasjonal tilstedeværelse? Hva er størrelsen på utviklingsbudsjettet? Hvor innovative er de? Og har plattformen som tilbys, en tydelig roadmap/veikart for de neste årene ?

Ved å få en god forståelse av potensielle leverandørers kommersielle legitimitet under utvelgelsesprosessen, kan du forhindre mange ubehagelige overraskelser i fremtiden. Men hvis du ikke ser fremover, sørg for at du inkluderer en stor sum i budsjettet for ditt neste ERP/CRM-system!

Thomas skal jobbe på tvers av alle team i Oseberg Solutions. I tillegg til å jobbe som prosjektleder for større prosjekter, vil Thomas jobbe med å videreutvikle vår metode for prosjektgjennomføringer, i samarbeid med prosjektledere/konsulenter og salg i de ulike teamene.

Thomas har utdanning fra Luftkrigsskolen, master i økonomi fra BI med spesialisering i strategi og prosjektledelse fra Metier. I tillegg til leder- og arbeidserfaring fra forsvaret, har Thomas jobbet i flere ulike roller i selskaper som Kongsberg Defence Systems, Otra og Tomra.

Han har ledet og deltatt i implementering av ulike ERP systemer, og har erfaring innen fagområder som industri, prosjekt, handel og salg. De siste to årene har Thomas jobbet som daglig leder for en reisearrangør, men ønsket seg tilbake til arbeid med prosjektledelse og ERP.

Får orden på systemet!

Et helhetlig system skreddersydd for dine behov

Uansett hvilken bransje du opererer i, er du avhengig av gode og effektive datasystemer for å få optimal arbeidsflyt. For når systemene ikke er tilstrekkelig samkjørte, øker stressnivået – noe som kan gå utover både deg og bedriften din.

Når datasystemene derimot fungerer optimalt, øker både arbeidsgleden og produktiviteten. Det gir både deg og bedriften din en hverdag med større overskudd og mer glød. Så ta kontakt i dag, så hjelper vi deg med å få orden på systemet.

Les mer her

Ta raskere avgjørelser som et team ved å bringe forretningsdata inn i Microsoft Teams, som er knutepunktet for samarbeid i Microsoft 365. Uansett om du diskuterer med medarbeidere, planlegger økonomibudsjetter på tvers av avdelinger eller samler personer med ulike roller til et viktig prosjekt, bidrar Business Central-appen for Teams til å effektivisere diskusjoner og lar deg handle ut fra Business Central-dataene dine uten å forlate Microsoft Teams.

Les mer....

 

«2020 Release Wave 2», som er Microsofts andre årlige, store oppdatering på Dynamics 365 Business Central er lansert. Funksjonene er offentlig tilgjengelig fra oktober 2020. Som vanlig er det mange forbedringer, både teknisk og funksjonelt.

Les mer her

Det er vedtatt endringer i inkassoforskriften som trer i kraft 01.10.20. Endringene gjelder inndriving av pengekrav som forfaller etter ikrafttredelsen. Om dere sender purringer direkte via BC/NAV, bør dere evt. oppdatere satsene.

Les mer her

Lav mva sats er vedtatt redusert fra 12 % til 6 % fra og med 1. april, til og med 31. oktober. Lav mva sats omfatter i hovedsak persontransport og overnattingsvirksomhet, i tillegg til enkelte områder innenfor fritidsaktiviteter og kultur.

Les mer her 

Høyskolen Kristiania Høyskolen Kristiania har forbedret sin digitale søknadsprosess med Microsoft Dynamics 365 Business Central

Høyskolen Kristiania har forbedret sin digitale søknadsprosess med Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Les mer her 

Office 365 med lagring av data i Norge

Fra 15. april er Microsoft Office 365 tilgjengelig fra de nye datasenterene i Norge, bygget på den tidligere annonserte tilgjengeligheten av Azure fra november 2019.

Les mer her

Microsoft Dynamics 365 Business Central fra Oseberg Solutions er en alt-i-ett- løsning for bedrifter som hjelper deg å administrere både økonomi, salg, service og drift enklere og raskere fra første dag. Vi i Oseberg ønsker å gi deg gode råd for hvordan du kan å styrke bedriftens produktivitet og tilbyr deg e-boken: Styrk bedriftens produktivitet med Dynamics 365 Business Central.

Les mer her

Nøkkelen til suksess med digital transformasjon

Vi lever i en tid der utfordringer og muligheter går hånd i hånd, og der digital transformasjon gir en unik anledning til å forbedre og effektivisere din virksomhet. Guus Krabbenborg har skrevet e-boken Nøkkelen til suksess med digital transformasjon. Vi i Oseberg Solutions er stolte av å kunne tilby denne boken som er spekket med gode råd for en suksessfull transformasjon.

Les mer her

Oseberg med App hos Microsoft

I dag er første App, E-invoice PEPPOL Bi, lansert i Microsoft sin appsource for Business Central. Dette er en stor dag for alle oss i Oseberg Solutions!

E-faktura PEPPOL Bis med sanntidssendingsstatus og pdf-vedlegg.
Alt du trenger for en fullt integrert, sikker og effektiv sending av PEPPOL (EHF) fakturaer og kreditnotaer.
For å kunne sende PEPPOL e-fakturaer og kreditnotaer må du opprette en "elektronisk postboks" også kjent som et tilgangspunkt. Dette er inkludert i vårt produkt.

For å unngå at brukeren må håndtere manuelle filer har vi en direkte API som sikrer at både sending av filer og mottakskvitteringer gjøres sikkert og automatisk.

Klikk på her for å lese mer og for å laste ned APP'n for bruk i din virksomhet.

EHF App hos Microsoft levert av Oseberg Solutions

Hvordan påvirker Korona Oseberg Solutions?

Det er en spesiell situasjon for alle nå om dagen, og selvfølgelig påvirker dette også oss i Oseberg Solutions. Pr. i dag så foregår vår aktivitet nesten som normalt, selv om de fleste medarbeidere jobber fra hjemmekontor og møter hovedsakelig foregår online.

Les mer her 

Ny versjon av Microsoft Dynamics 365 Business Central er nå lansert

1. april ble den nye versjonen av Microsoft Dynamics 365 Business Central 2020 Wave 1 lansert.

Les mer her

Besøk fra BI4Dynamics

Denne uka har vi hatt storfint besøk av vår samarbeidspartner BI4Dynamics.

Oseberg Solutions er nå ISAE sertifisert

ISEA 3402 er en internasjonalt anerkjent revisjonsstandard for å kvalitetssikre interne prosesser rundt leveranse av IT-systemer og tjenester.
Sertifiseringen er et kvalitetsstempel, og bekrefter at Oseberg Solutions har etablert et godt rammeverk for internkontroll og at dette rammeverket fungerer effektivt.

Vi har med dette nådd en viktig milepæl i vårt målrettede arbeidet for ytterligere å øke kvaliteten på leveransene våre.

Dette sertifikatet er noe vi alle er svært stolte av. Det hjelper oss med å nå vår målsetting om å levere kvalitet hver gang.

SAF-T Gjelder det deg?

Fører dere regnskap i systemet i dag så gjelder dette din bedrift og er et lovkrav. Med mindre du har fått NAV eller Business Central installert etter 1. Oktober har du ikke dette på plass i dag.

Les mer her

Floyd.no velger Dynamics Business Central levert av Oseberg Solutions

Floyd.no har gjort avtale med Oseberg Solutions AS om å implementere Dynamics Business Central (BC) SaaS som deres nye ERP/forretningssystem.

Dette for å være godt rustet for fremtiden og for videre vekst. Da Guro Forseth Smith startet nettbutikk i 2011, var det i en krok av et lagerbygg hvor det alltid var kaldt. Fra én ansatt til 30, er Floyd.no både nominert og kåret til årets beste nettbutikk, samt blitt gasellebedrift fire ganger. I 2019 omsatte Floyd.no for hele 62 millioner av floydkonsernets totale omsetning på 260 millioner kroner. Nå arbeider Floyd.no med å lansere en ny versjon av nettbutikken med planlagt lansering i februar 2021. I korte trekk handler det om å strømlinjeforme kundereisen. «Det vi planlegger for 2021 blir en game changer», sier Guro.

Til dette trenger Floyd.no et moderne ERP system som tilfredsstiller kravene de har til effektiv prosessflyt, automatiseringer av arbeidsoppgaver, gi god kundeoppfølging og integrasjon mot bl.a. deres nye e-handelsplattform.

Vi i Oseberg Solutions gleder oss til samarbeidet.

5 tips: Husk dette når du velger en WMS-plattform til din detaljhandel

Å finne, velge og implementere den riktige WMS-plattformen til din detaljhandel, kan være en lang og vanskelig prosess. Denne artikkelen er laget som et hjelpemiddel for å guide deg gjennom noen av de viktigste aspektene av beslutningsprosessen, og dermed øke sannsynligheten for at du ender opp med den riktige løsningen for deg og din bedrift.

Les mer her 

Elektronisk faktura kan nå sendes mellom land i EU

DIFI lanserer versjon 3.0 av EHF som vil sørge for at Norges EHF-format vil samsvare med EU-kommisjonen sin nye norm for faktura. Dette vil igjen bety at muligheten for å sende elektronisk faktura mellom land i EU regionen nå vil bli en realitet.

Les mer her

Fremtiden med Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central er neste versjon av Microsoft Dynamics NAV. 

Les mer her 

SEPA ISO20022 utenlands remittering med Euro

Dynamics NAV inneholder remitteringsmodul for å automatisere betalingstransaksjoner mot bank for innlands og utenlands betalinger. For betalinger med EURO til utland kommer det nå nye direktiver som de fleste banker pålegger avsender å innføre. Dette vil føre til nye krav til din NAV installasjon for å kunne remittere utland.

Les mer her 

Gode systemer øker lønnsomheten

Vi vet at riktige systemer vil gi oss et konkuransefortrinn, det er vår strategi, sier Øyvind Selboe i Reservedel AS, som er del av Semoco Group. Våre leveransesystemer er levert av Microsoft og integrert av Oseberg.

Les mer her 

Automatisk valutakurs import i NAV

Dynamics NAV har nå innebygget løsning for import av valutakurser og kan automatisk laste inn oppdaterte kurser daglig eller ukentlig for de valutaer man har satt opp i NAV. Løsningen fungerer fra og med NAV 2016 og tilbys ferdig satt opp i din applikasjon .

Les mer her

Nye kunder Oseberg Solutions


2018 har vært et godt år med flere nye kunder. Vi gleder oss over at Aas Mek. Verksted, Autosocks Operations, Fagtrykk og Oluf Lorentzen har valgt Oseberg som sin ERP leverandør!

Les mer her 

7 problemer skyen fjerner: Si farvel til uforutsigbare IT-kostnader


Å flytte forretningssystemet til skyen handler ikke bare om fordelene dere oppnår. Det handler også om alle ulempene bedriften sier farvel til: Høye og skjulte kostnader, lav stabilitet, gårsdagens IT-sikkerhet og GDPR-utfordringer.

Les mer her 

Reservedel AS: Reservedeler til det meste krever mer kontroll enn de fleste

Titusener av reservedeler raskt tilgjengelig fra lager i Norge – det er hemmeligheten til Reservedel AS, som nå vokser raskt. De gjør det enkelt for forbrukere og storhusholdning å forlenge levetiden til alt fra grillen til toalettet i båten. Samtidig setter det store krav til logistikk, men den beste løsningen behøver ikke være dyr.

Les mer her 


Du er ferdig som forhandler om du ikke leverer forutsigbarhet og gode kundeopplevelser. Hvorfor skal ikke detaljistene kunne forvente det samme av sine leverandører tenkte vi, og utviklet Oseberg Basis for Microsoft Dynamics 365 Business Central, driftet i skyen.

Les mer her 

Hva er lovkravet GDPR og hva vil det si for din ERP løsning

GDPR står for General Data Protection Regulation (GDPR), og er et lovverk vedtatt av EU med formål å styrke alle EU-borgeres personvern. GDPR blir gjeldende for Norge fra 01.07.2018, og erstatter EU Data Protection Directive 95/46/EC. GDPR pålegger eiere av persondata (virksomheter) å håndtere disse data på visse måter, og den pålegger systemleverandører å tilrettelegge sine systemer slik at håndtering av data kan skje i henhold til regelverket.

Les mer her

SAF-T når kommer dette?

SAF-T er en forkortelse for "Standard Audit File - Tax" og er et lenge varslet format som alle systemer må støtte.
Skattedirektoratet med flere har jobbet i mange år med å definere og vedta dette. Lovpålagt krav er nå endelig satt til første pliktige rapportering for 2020.

Les mer her 

Oluf Lorentzen AS planlegger for fremtiden med Microsoft Dynamics 365 Business Central


På drøyt 20 år har tradisjonsrike Oluf Lorentzen AS seksdoblet omsetningen. Det siste tiåret har de brukt Microsoft Dynamics AX som ERP-system, men nå går de over på Dynamics NAV for å forberede seg på fremtiden.

Les mer her

Dynamics 365 Business Central lanseres

Microsoft lanserer i dag Dynamics 365 Business Central i 14 land og vi i Oseberg er klare for å levere den nye løsningen.

Les mer her 

Cortana gir deg bedre kontroll

Vi i Oseberg viser deg hvordan!

Les mer her

Endring i bokføringsforskriften - SAF-T blir obligatorisk

22. desember vedtok Finansdepartementet endring i bokføringsforskriften.

Les mer her 

Suksess med fakturahåndtering

Verdens mest utbredte løsning for skanning av fakturaer og andre dokumenter, rett i Microsoft Dynamics 365 Business Central!

Les mer her 

Oseberg gratulerer Get Inspired AS med prisen som Årets nettbutikk

Get Inspired AS mottok i juni prisen for Årets nettbutikk 2020. Netthandelsprisen deles ut av Posten og Bring, og er ansett som årets gjeveste bransjepris for retailere. Ca 1400 nettbutikker var i år nominert i kåringen.

Les mer her 

Rollen til ERP/CRM-systemene er i endring. Tradisjonelt har det blitt lagt vekt på å forbedre den interne effektiviteten, med mange systemer per avdeling, forretningsenhet og/eller datterselskap. Selv om det har være praktisk for hver enhet, hjalp det ikke å lage en nøyaktig oversikt. Siden det viste hva som skjedde i nær fortid -  ikke i nær fremtid. I dagens endrende marked, må selskaper bruke integrerte forretningssystemer til å administrere hele virksomheten på en proaktiv måte. Så hvis ditt nåværende  ERP/CRM-system fortsatt fungerer som et sladrespeil, bør du bytte det til et periskop! 

Henter du informasjon fra sub-systemer som ikke er (helt) tilkoblet eller med dårlig samhandling, må en jobbe hardt for å komme frem til relevant styringsinformasjon. Og det er akkurat den prosessen som foregår i mange bedrifter for øyeblikket! I arbeidet med å samle relevant informasjon må bedrifter hver måned utføre unødige mange repeterende handlinger. Det fører til lang behandlingstid og unngåelige kostnader. 

La oss se på et prosjekt. For et lønnsomt prosjekt er det viktig å overvåke kostnadene nøye, hvor du kan gripe inn hvis kostnadene er ute av kontroll. Men det krever oppdatert informasjon hele tiden! Tross alt er det for sent når du etterpå å finner tiltak du burde ha gjort. Alle som er avhengige av utdatert informasjon for å ha kontroll på bedriften, ser i sladrespeilet hele tiden. Det kan føre til ulykker! Tross alt kommer både muligheter og problemer til syne for sent.  

Heldigvis er det moderne, innovative og velintegrerte ERP-systemer tilgjengelige i dag. Skreddersydd for din bransje, rimelig og relativt tilpasningsdyktige. Disse løsningene tar seg av transaksjonene på driftsnivå for deg. Men hjelper deg også med oppdatert styringsinformasjon.  

I tillegg sparer du på administrative operasjoner, som allerede bidrar direkte til en bedre marginen. 

Er du klar for nye automatiserte løsninger? Da er valget av en moderne løsning som erstatter sladrespeilet ditt med et periskop. En som kan se både bakover og fremover. Og som også viser den nåværende posisjonen til selskapet ditt når det er ønskelig. Denne forbedrede visningen vil garantert hjelpe bedriften din med å komme videre!  

Med løsninger fra oss i Oseberg Solutions kan din virksomhet virkelig ta stegene inn i den digitale transformasjonen, med forretningssystemer som ser fremover og som gir deg trygghet!. 

Du kan starte enkelt med våre rimeligste oppstartspakker, det hindrer allikevel ikke virksomheten med vokse. Du kan vokse inn i våre løsninger.   
Ta beslutningen i dag, start med Microsoft Business Central levert av Oseberg Solutions!